Sopra e Sotto organiseert outdoor activiteiten voor haar gasten, professioneel begeleid door Arjan. De activiteiten worden aangeboden op verschillende niveaus voor jong en oud, waarbij plezier en veiligheid voorop staan. Iedereen met een goede basisconditie kan deelnemen. Arjan heeft zeer ruime ervaring in de buitensport. Al op jonge leeftijd trok hij door de Alpen en heeft zich jaren ingezet voor de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

Ook was hij vaak te vinden in verschillende sportklimgebieden in Europa. Vervolgens werd zijn passie de duursport; niet alleen als actief deelnemer, maar ook als trainer. In 2009 heeft Arjan de HBO opleiding Outdoormanagement afgerond en is daarmee bevoegd internationaal buitensportinstructeur sportklimmen en hike-survival.

Leerbedrijf

Sopra e Sotto Outdoor is leerbedrijf (Calibris en Aequor erkenning) voor MBO- en HBO opleidingen op het gebied van buitensport. Dit maakt dat we in het hoogseizoen een stageplaats bieden aan studenten, die samen met Arjan de outdoor activiteiten voor onze gasten verzorgen.

Veel outdooractiviteiten vallen onder sporten met een verhoogd risicofactor. Dit zijn onder andere mountainbiken, sportklimmen, maar ook wandelen in het hooggebergte. Als professioneel buitensportbedrijf doen wij er alles aan om de risico´s tot een minimum te beperken. Dit doen wij door het gebied waar we ons begeven goed te kennen en contacten met organisaties en hulpdiensten te onderhouden. We maken gebruik van gekeurde materialen en beschikken over draaiboeken en noodscenario´s. De mens zelf is echter de grootste risicofactor. Om goed voorbereid op pad te gaan, stellen wij daarom aan een ieder een aantal vragen op gebied van gezondheid en vaardigheden.

Deelname aan een of meerdere outdooractiviteiten is voor uw eigen risico en niet altijd goed afgedekt via een gewone reis- of ziektekostenverzekering! Check dit voordat u op vakantie gaat en verzeker u eventueel bij. Wij adviseren een reisverzekering waar risicosporten speciaal in genoemd staan. De bergsportvereniging NKBV heeft een speciale polis voor buitensporten, maar ook outdoorpolis.nl is een goede verzekering voor een heel kalenderjaar.