Wandelen

Het is werkelijk schitterend wandelen in de omgeving van Sopra e Sotto en in de Monti Sibillini!Op Sopra e Sotto zijn veel zelf beschreven routes beschikbaar en goede wandelkaarten te koop. Leuk zijn ook de combi-wandelingen; een kortere wandeling gecombineerd met een bezoek aan een mooi stadje of met een verfrissende duik in een van de stuwmeertjes. De GPS wandelingen zijn thuis al te downloaden via de website www.gpsies.com (gebruikersnaam: sopraesotto).

Wandeluitrusting

Voor de wandelingen in de directe omgeving van Sopra e Sotto voldoen stevige wandelschoenen, maar voor de bergwandelingen in de Monti Sibillini zijn bergschoenen type A/B of B echt noodzakelijk.
Je wandelt op hoogtes tussen 1.000m en 2.500m en het terrein is veelal ruig. Op Sopra e Sotto zijn telescoopstokken te leen. Weersveranderingen kunnen in de bergen snel optreden dus neem daarom goede regenkleding en een trui mee in je dagrugzak. In het voor- en naseizoen zijn een paar handschoenen en een muts geen overbodige luxe.  Een telefoon en een EHBO-set zijn basis voor iedereen die de bergen in gaat.

Fietsen

Rondom Sopra e Sotto zijn talloze weggetjes door pittige heuvels. Wat verderop zijn mooie bergetappes in de Monti Sibillini. Wij hebben veel fietstracks geplaatst op internet, zowel voor de mountainbike als de racefiets.(www.gpsies.com gebruikersnaam: sopraesotto).

Fietsen te huur

Op Sopra e Sotto zelf zijn 2 goede mountainbikes te huur, inclusief de mogelijkheid van een GPS met voorgeprogrammeerde routes. Daarnaast werken we samen met Max Bike voor als er meer (goed onderhouden) mountainbikes en/of racefietsen gewenst zijn.

Ben je gewend om met SPD pedalen te fietsen, neem dan je eigen schoenen en eventueel pedalen mee.

Fietsuitrusting

Wanneer je je eigen racefiets meeneemt, plaats dan een bergverzet (54/34 voor en 30-11 achter). Een fietshelm wordt sterk aanbevolen. In het voor- en najaar is een winddicht fietsjack onontbeerlijk voor de afdalingen.

Geocoaching

Geocaching is een snelgroeiende wereldwijde hobby; met behulp van een GPS of smartphone zoek je via coördinaten naar een verborgen schat, de cache.

Een classic cache brengt je rechtstreeks naar een bijzondere locatie. Bij een multicache zoek je onderweg eerst naar aanwijzingen om uiteindelijk de coördinaten voor je eindcache te vinden. Het is een hele leuke en avontuurlijke activiteit voor jong en oud! Tijdens je zoektocht leer je ook nog eens veel over de plek waar de cache verborgen is.

Caches Sopra e Sotto

Sopra e Sotto Outdoor heeft een groot aantal enkelvoudige en multicaches samengesteld en uitgezet in de omgeving; op plekken in de bergen, bij de zee en in mooie stadjes. Ze verschillen van duur en moeilijkheidsgraad. Ook andere geocachers hebben inmiddels een aantal caches geplaatst.Je kunt ze allemaal downloaden via www.geocaching.com.