Sopra e Sotto organiseert outdoor activiteiten voor haar gasten, professioneel begeleid door Arjan. De activiteiten worden aangeboden op verschillende niveaus voor jong en oud, waarbij plezier en veiligheid voorop staan. Iedereen met een goede basisconditie kan deelnemen. Arjan heeft zeer ruime ervaring in de buitensport. In het verleden heeft hij zich jaren ingezet voor de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

In 2009 heeft Arjan de HBO opleiding Outdoormanagement afgerond en is daarmee bevoegd internationaal buitensportinstructeur sportklimmen en hike-survival. Sinds we in Le Marche wonen heeft hij duizenden wandel- en fietskilometers gemaakt in de omgeving en in de Monti Sibillini.

Veel outdooractiviteiten vallen onder sporten met een verhoogd risicofactor. Dit zijn onder andere mountainbiken, sportklimmen, maar ook wandelen in het hooggebergte. Als professioneel buitensportbedrijf doen wij er alles aan om de risico´s tot een minimum te beperken. Dit doen wij door het gebied waar we ons begeven goed te kennen en contacten met organisaties en hulpdiensten te onderhouden. We maken gebruik van gekeurde materialen en beschikken over draaiboeken en noodscenario´s. De mens zelf is echter de grootste risicofactor. Om goed voorbereid op pad te gaan, stellen wij daarom aan een ieder een aantal vragen op gebied van gezondheid en vaardigheden.

Deelname aan een of meerdere outdooractiviteiten is voor uw eigen risico en niet altijd goed afgedekt via een gewone reis- of ziektekostenverzekering! Check dit voordat u op vakantie gaat en verzeker u eventueel bij. Wij adviseren een reisverzekering waar risicosporten speciaal in genoemd staan. De bergsportvereniging NKBV heeft een speciale polis voor buitensporten, maar ook outdoorpolis.nl is een goede verzekering voor een heel kalenderjaar.