Rondom Sopra e Sotto zijn talloze weggetjes door pittige heuvels. Wat verderop zijn mooie bergetappes in de Monti Sibillini. Wij hebben veel fietstracks geplaatst op internet, zowel voor de mountainbike als de racefiets.(www.gpsies.com gebruikersnaam: sopraesotto). Als je ‘vriend’ wordt van Arjan op STRAVA krijg je een goede indruk van alle fietsmogelijkheden hier in het zuiden van Le Marche.

GIRO WEKEN: 11 mei – 2 juni 2019

Tijdens de Giro d’Italia organiseert Sopra e Sotto een speciale racefiets bouwsteen voor de fanatieke racefietsers. Kom een weekje (of meer) logeren en fiets 3 tochten mee met Arjan. Hij heeft honderden kilometers aan fietsroutes uitgezet met vele hoogtemeters. Aan het eind van de tocht is het samen uitblazen voor de TV om de finish van de Giro etappe van die dag te zien, onder het genot van een hapje & drankje. ’s Avonds wacht een heerlijke pastamaaltijd van Heleen. De bouwsteen kost 100 euro p.p. (bovenop het verblijf). Minimaal 3, maximaal 12 deelnemers.

Begeleid racefietsen

In het seizoen biedt Arjan deze activiteit aan voor fietsgasten van Sopra e Sotto. Kenmerken: kleine groep, halve dag, 18-20km per uur, terrasje.

Fietsen te huur

Op Sopra e Sotto zelf zijn 2 goede mountainbikes te huur, inclusief de mogelijkheid van een GPS met voorgeprogrammeerde routes. Daarnaast werken we samen met Max Bike voor als er meer (goed onderhouden) mountainbikes en/of racefietsen gewenst zijn.  Ben je gewend om met SPD pedalen te fietsen, neem dan je eigen schoenen en eventueel pedalen mee.

Fietsuitrusting

Wanneer je je eigen racefiets meeneemt, plaats dan een bergverzet (54/34 voor en 30-11 achter). Een fietshelm wordt sterk aanbevolen, bij begeleid racefietsen zelfs verplicht. In het voor- en najaar is een winddicht fietsjack onontbeerlijk voor de afdalingen.