De casale is ruim 160 jaar oud, altijd in het bezit geweest van de familie Tomassini. Zij runden hier een boerenbedrijf. Het huis is opgebouwd met stenen uit het aangrenzende riviertje de Serrone. Telkens bij uitbreiding van de familie werd er een stuk aan het huis gebouwd; dat verklaart de vorm van het huis met al zijn trappetjes en opgangen. Oorspronkelijk bestond de gehele benedenverdieping uit stallen voor het vee en werd er boven gewoond. Na 2007 is het huis ingrijpend verbouwd met zoveel mogelijk behoud van de originele details.

Indeling

Er zijn in het huis vijf sfeervolle appartementen gemaakt; vier om te verhuren aan gasten en een voor onszelf. Daarnaast is er een grote keuken met bibliotheek in een van de oorspronkelijke stallen.

Hier kunt u terecht voor informatie, om wat te bestellen, een leesboek te lenen of een wandelkaart te bekijken. Op het terras voor en naast de keuken kunt u van een hapje of drankje genieten. In de landwinkel verkopen we producten van ons eigen land, heerlijke wijnen van lokale wijnhuizen en in het seizoen zijn er vers (bruin) brood, biologische pastasauzen en ijs te verkrijgen. In en rond het huis is een goede internetontvangst.

Tuin

Naast het huis ligt een grote tuin met zitjes in zon of schaduw. De gasten van de appartementen (in het laagseizoen ook de gasten van de camping) kunnen er heerlijk luieren en genieten. De uitzichten over de vallei en het tegenoverliggende stadje Montedinove zijn adembenemend! In de tuin staan een verfrissende buitendouche en twee (hot)tubs.