Sopra e Sotto is de uitgelezen plek voor de rustzoeker, liefhebber van de Italiaanse cultuur en natuur, of voor de sportievelingMaar er zijn ook andere activiteiten die wij onze gasten aanbieden, vaak in samenwerking met lokale partijen. Op Sopra e Sotto is veel informatie voorhanden, ook om zelf mee op pad te gaan. Maar wat is er nog meer te doen?

Wijnproeven

Gasten van Sopra e Sotto kunnen deelnemen aan de authentieke wijnproeverij bij onze achterburen Casale Vitali. Een pure belevenis met als start een rondleiding door de cantina, om daarna te genieten van heerlijke wijnen en antipasti. We beschikken ook over leuke adressen van lokale wijnboeren die u zelf kunt bezoeken waar u kan proeven en eventueel kopen. Zoals bij Centanni in Montefiori del’Aso of bij Fiorano in Offida, die prachtige biologische wijnen produceren.

Piscina & Pranzo

Speciaal georganiseerd voor onze (camping)gasten is het Piscina & Pranzo arrangement bij La Ginestra dat op nog geen 10 minuten van Sopra e sotto te vinden is. Afgelopen zomers een populaire activiteit; lekker een aantal uurtjes zwemmen en luieren aan hun zwembad, in combinatie met een overheerlijke Italiaanse lunch! We regelen het graag voor u!

Olijfolieproeverij

Met zijn 10.000 olijfbomen is Oleificio La Gemina d’Or de grootste olijfboomgaard van Le Marche. Vanaf ons terras kan je het zien liggen, wij laten er in het najaar onze olijven persen. Voor gasten van Sopra e Sotto organiseren we een bezoek aan de olijfgaard en perserij met een uitleg over de olijf: van pluk tot olie. Daarna kan er natuurlijk geproefd en gesmuld worden van heerlijke soorten olijfolie en zelfgemaakte antipasti uit de streek.

Klimpark 

In Ripatransone is het Quercus Park. Een fantastisch park waar jong en oud onder begeleiding een parcours van touwbanen tussen de eikenbomen kan afleggen.

Paardrijden

De directe omgeving leent zich uitstekend voor een ‘passegiate a cavallo’! Met de manege op 5 km afstand hebben we goede afspraken gemaakt, zodat onze gasten een heerlijke tocht van 1 of 2 uur onder deskundige begeleiding van signora Elena door de prachtige heuvels kunnen maken. Lijkt dit u wat, dan reserveren wij graag voor u!

Zwemplekken

Natuurlijk kunt u een heerlijke stranddag beleven aan de Adriatische kust, met mooie zee, schone stranden en leuke badplaatsjes zoals Pedaso, Grottamare of San Benadetto del Tronto. Maar ook kunt u richting de bergen rijden en een duik nemen in een fris stuwmeertje. Aquapark Onda Blu is een speel-en zwemparadijs met enorme glijbanen. Het ligt op zo’n 80 km van Sopra e Sotto en is een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Paragliding

Op verschillende plekken in Le Marche kunt u een tandemsprong maken en zo de mooie omgeving van boven bekijken, een unieke belevenis! Zelf vinden we de mooiste plek bij Castelluccio; zweven boven de beroemde Piano Grande onder professionele begeleiding van Prodelta. U kunt zelf uw sprong via internet op voorhand reserveren en dat is wijs om te doen want in de zomer is het animo groot.

Outlet Shopping

Italië, het land van de grote modemerken! Le Marche is beroemd om de productie van handgemaakte schoenen, tassen en accessoires. Vooral langs de kust zijn outletshops te vinden, zelfs een brand village met merkkleding en schoenen van Prada, Botticelli en Tod’s. Een ochtend of middagje shoppen….wie wil er nu niet thuiskomen van vakantie met zo’n kadootje?