Le Marche is bekend om zijn streekgerechten zoals de olivi d’Ascolana; gevulde, gefrituurde olijven. Voor de visliefhebber is er de Brodetto; een Adriatische visschotel met mul, octopus of pijlinktvis, zo uit de zee op het bord. De Vincisgrassi is een lasagne met varkensgehakt, champignons, tomaat, bechamelsaus, en met een beetje geluk ook witte truffel. Tot slot de Frustenga; een desserttaart gemaakt van rozijnen, vijgen en walnoten.

Heerlijke lokale delicatessen zijn er in overvloed; funghi (paddenstoelen), tartufo bianco (witte truffel) en vleeswaren zoals porchetta (gekruid speenvarken) of ciauscolo (een zacht smeerbare salami). Ook is er een grote diversiteit aan pecorini (schapenkazen).

Bijna elke boer heeft zijn eigen olijfboomgaard en er zijn veel lokale oleificio’s (perserijen). Dat levert een verrassende diversiteit aan kwalitatief hoogstaande olijfolie op.

Le Marche is een wijnbouwgebied in opkomst met goede en zeer betaalbare wijnen, vooral gemaakt van lokale druivensoorten. De Verdicchio is zelfs een van de beste witte wijnen uit Italie. De Rosso Piceno is de bekendste rode wijn, gemaakt van wisselende combinaties van Sangiovese en Montepulciano druiven. De Vino cotto is een ‘gekookte’ wijn die vroeger op elke boerderij werd gestookt. Het lijkt op port of sherry en wordt tegenwoordig vooral gedronken bij speciale gelegenheden.